Студена вълна заредена с бури и дъждове приближава Атина

От снощи, събота времето показва „зъбите“ си с валежи и гръмотевични бури в Атика и Пелопонес.

Студена вълна която нахлу от петък и ще продължи до вторник изглежда е била „предварителна подготовка“ на това, което последва по отношение на метеорологичния сценарий, тъй като дъждът е много силен, наводнения има в много райони на Атика.

От Гражданска защита предупреждават да се пътува само при необходимост и то със съобразена скорост.

Обилни валежи, съчетани с градушка създадоха огромни проблеми по магистралата Атина – Ламия. Кал и свлачища затвориха част от пътната мрежа.

Вчера 65 годишен мъж бе открит мъртъв, след като автомобилът му е бил повлечен от придошлите води в западната част на полуостров Пелопонес, Южна Гърция. Отчаяни жителите се опитаха да спасят имотите си от наводненията изхвърляйки вода и кал от домовете си с голи ръце, метли, лопати. Ситуацията е отчайваща и страховете от нова вълна лошо време, днес или в следващите дни, са силни.

Временно бе затворена магистралата Патра – Пиргос в Пелопонес поради голямото количество вода на пътното платно.

На остров Закинтос се образувало торнадо, което нанесе щети на хотели. Бурни ветрове има на всички Йонийски острови, като на Корфу е забранено движението на фериботите от открит тип.

Градушки и локални гръмотевични бури ще се засилят и днес по обяд от запад и ще се обхванат предимно до централните и северните части. Вечерните часове има възможност видимостта да е локално ограничена. Желателно е да не се излиза без причина.

За момента няма официална информация за пострадали българи.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *