Строят Център за грижа за лица с психично разстройство в Копиловци

Министерството на труда и социалната политика отказа в кюстендилското Долно село да се изгради Център за грижа за лица с психично разстройство, тъй като отредената за целта площ е малка.

С решение на Общински съвет – Кюстендил и по препоръки на ресорното ведомство да бъде предложено по-подходящо място за ситуиране на услугата съветниците обявиха новото местоположение да е в местността Страната в района на село Копиловци, съобщи в. „Струма“.

По-рано, през юни, на сесия съветниците бяха определили като място за изграждане на центъра терен в Долно село. Експертите от регионалното ведомство обаче са на мнение, че площта трябва е по-голяма, съобразявайки се с това новото местонахождение в Копиловци с площ от 4175.00 кв.м.

Новият имот е в едно с четири едноетажни сгради, бивша собственост на Министерство на отбраната. Предстои изработване на ПУП. Така избраното място в село Копиловци е почти два пъти по-голямо от предходното в Долно село с площ 2370 кв.м.

Новата социална услуга ще бъде поддържана минимум пет години след датата на приключване на дейностите по проекта и верификация на искането за окончателно плащане от управляващия орган.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *