Стрелба по влака Своге – София

В около 16 часа в понеделник е било стреляно по бързия влак с направление Своге – София. Изстрелът е бил произведен от първи перон, в района на жп гарата в Своге. Заради изстрела влакът е спрян принудително. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата, съобщи news.bg.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и тичайки, напуснал местопрестъплението. След като е установено, че това е 33-годишният К.А., той е арестуван на адреса си. Обвиняемият заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Стрелял е с газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

По време на стрелбата мъжът е бил пил доста бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“. Работата по случая продължава.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *