Стоян Стоев – Изграждането на закрит плувен басейн в Сандански трябва да бъде национален приоритет

Изграждането на закрит плувен басейн трябва да бъде национален приоритет. По тази причина ще бъде създаден Инициативен комитет, който да настоява за заделяне на целево финансиране за него. Идеята е на Стоян Стоев, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС и бе подкрепена днес на среща с представителите на плувните клубове в града – Николай Вакареев, Валентин Митрев и Божидар Граматиков.

“С всички успехи, които имаме през последните години в плуването, Вие доказахте, че изграждането на закрит плувен басейн не е в интерес само на Сандански, а на цяла България. Защото тук се изграждат спортисти, които имат всички предпоставки да бъдат сред най-добрите в света“, подчерта Стоян Стоев. По думите му именно затова се предлага да има и Инициативен комитет, който да бъде подкрепен на максимално широка база, в това число от хора извън пределите на общината. „С това ще покажем, че спортната общественост припознава тази кауза и ще имаме още повече основания да се борим за целево финансиране за нейното реализиране“, допълни Стоян Стоев.

 

„Изборите идват и си отиват. Предизборните кампании не трябва да са време за обещания, а за каузи които имат заряд да обединят обществото. Затова искам и да поставим началото на инициатива, която да бъде много по-голяма от изборите и която независимо от резултатите на 4 април, ще се борим да бъде завършена“, подчерта Стоян Стоев. Той поясни, че разговори в тези посоки са водени с Министерството на младежта и спорта и целта е постижима.

 

Треньорите в плувните клубове коментираха, че нуждата от закрит плувен басейн е огромна. Само така може да има устойчиво развитие на плувния спорт в Сандански и продължаване на високите резултати в него. Те подчертаха и че през годините са коментирани различни варианти за изграждане на такъв плувен басейн и нееднократно са давали своето мнение и изисквания към него. Към момента при минусови температури подготовката на децата на практика блокира, което затруднява и конкурентното им представяне на състезания и надпревари.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *