Стотици на протест в Загреб срещу COVID мерките

Стотици се събраха в хърватската столица Загреб в събота на протеста срещу COVID мерките, предаде Total Croatia News.

Те носеха транспаранти с надписи „Свалете маската, изключете телевизора, изживейте живота пълноценно“, „COVID е лъжа, не всички сме ковидиоти“, „Родителите и децата са неразделни“, „По-добре в гроба, отколкото да бъдеш роб „,“ Свободният живот е нашата сила“ и Ние вярваме в силата, която имаме „.

Проявата беше организирана от инициативата „Права и свободи“. Участниците пристигнаха с автобус от Дубровник, Сплит, Шибеник, Задар, Риека и Истрия.

Откакто се появи COVID-19, бяха наложени безпрецедентни мерки, които ограничават основните права и свободи и нашата цел е да запазим постиженията на демократичното общество, в което човек не може да толерира вземането на решения, основани на паника и пропаганда или на копиране, вместо да изследва, заяви организатор.

Те настояват за запазване на човешките права, свободи, знания, солидарност и взаимно уважение и искат да кажат, че здравето е психическо, физическо, емоционално и психическо, а не само коронарното ниво.

Сутринта участниците организираха различни събития.

Загребската полиция заяви пред Hina, че е била уведомена, че ще се проведе публичен митинг, наречен Фестивал на свободата и че ще се погрижат той да протече безопасно.

Помощникът на вътрешния министър Дамир Трут заяви в петък, че организаторите на протеста са се ангажирали да спазват всички епидемиологични мерки, предвидени от Хърватския институт за обществено здраве.

Хърватската асоциация по медицинско право (HUZMP) заяви в петък, че е ужасена от съобщението за фестивала на свободата, тъй като според съобщение за пресата това е протест срещу индивидуалното и обществено здраве, организиран под лозунга на свободата и че това означава, че е за измама и демагогия.

 

news.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *