Столичните ресторанти от неделя ще затварят най-късно в 23,30 часа

Столичните ресторанти от неделя ще затварят най-късно в 23,30 часа

От тази неделя до 12 ноември столичните кафенета и ресторанти ще трябва да затварят врати най-късно в 23,30 часа Това обсъди и реши днес Софийският оперативен щаб за борба с разпространението на Ковид-19, предаде bgonair.bg.

Предложението за ограничаване на работното време на заведенията идва от браншовите организации.

Заседанието на щаба се ръководи от кмета на София Йорданка Фандъкова. В него участваха и представители на браншовите организации, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Фандъкова посочи, че ситуацията в София остава тревожна през последните дни. Тя съобщи, че днес новорегистрираните заболели са 1048. Продължава да нараства броят на хоспитализираните, които на 28 октомври. бяха 449, на 29 октомври – 517 и днес, 30 октомври, са 532. Нарастват и приетите за интензивно лечение – днес те са 75.

Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова. Продължава контролът за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ извършват и проверки за спазването на карантина.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Д-р Илонка Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна. През изминалата нощ са извършени проверки на нощни заведения и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *