Стивън Хокинг: Човечеството изчезва до 100 години!

Стивън Хокинг: Човечеството изчезва до 100 години!

Стивън Хокинг е определян като един от най-влиятелните учени, посветил по-голямата част от живота си на космологията. В своите научни трудове специалистът оставя предсказания за края на света, които стигнаха до широката общественост 3 години след неговата смърт. Хокинг ни напусна на 14 март 2018 г.

В една от своите статии ученият твърди, че ще дойде ден, в който Вселената просто ще изгасне. Всички звезди ще избледнеят и ще станат обикновени камъни, скитащи се в Космоса. Експертът настоява, че хората трябва да търсят други планети, преди слънцето да спре да излъчва светлина, тъй като животът на Земята просто ще бъде невъзможен.

Физикът не изключва, че човечеството ще изчезне в резултат на ядрена война. Според учения прекалено мощните оръжия и технологии представляват сериозна опасност за хората. Към днешна дата светът е създал такова количество ядрени оръжия, което е напълно достатъчно, за да унищожи всички живи същества от лицето на Земята мигновено. Смъртоносният вирус е друг сценарий на съдбения ден, който Стивън Хокинг описва. Според писателя патогените бързо се разпространяват по планетата, развиват се и се адаптират към новите условия. Космологът не изключва, че хората ще измрат поради изкуствено отгледани бактерии. Уви, предсказанието му се сбъдва само 2 години след смъртта му. Припомняме, че коронавирусът „запали“ света точно през март 2020 г.

През 2017 г. Хокинг казва, че скоро Земята няма да може да се справи със скоростно нарастващата популация на човечеството, която се удвоява на всеки 40 години. В резултат на това употребата на енергия също ще скочи и до 2600 г. планетата ще се нажежи и ще се превърне в едно огромно огнено кълбо.

След това мрачно предсказание Хокинг отново дава капчица надежда. Той моли инвеститори да му помогнат финансово с проекта му за пътуване до най-близката звезда извън нашата галактика с надеждата, че там ще има друга земя, на която човечеството да се пренесе. Alpha Centauri е името на най-близката звездна система, към която човечеството трябва да се насочи. Тя е на 4,3 светлинни години от Земята, а учените са убедени, че там може да е новият дом на хората. С технологията, която имаме сега, би ни отнело хиляди години да стигнем до Alpha Centauri, но Хокинг има решение и на този проблем – според него сме близо до изобретяването на нанокосмически кораб, който ще може да пътува до Марс за по-малко от час, до Плутон за няколко дни и да стигне до Alpha Centauri за 20 години. Ако всичко мине по неговия план, до средата на века хората трябва да са взели първата проба от новия си дом. Ала времето може да не ни стигне.

Според друго апокалиптично предсказание на професора на човечеството му остават още едва 100 години на Земята преди деня на Страшния съд. Той твърди, че проблемът се крие в климатичните промени и обезлесяването. Възможно е нашата планета да се превърне в копие на Венера с изключително гореща повърхност с температура от 250°C и дъжд от сярна киселина. И тук спасението е едно – човешкият вид ще трябва да напусне Земята и да се засели отново някъде другаде в Космоса. На друга планета или на космически кораб. Според Хокинг, ако хората не станат многопланетарни видове, те ще изчезнат през следващия век.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *