Спрягат Ива Митева за председател на новия парламент

Преди първото заседание на парламента на 3 декември, петък, ще има политическа среща между ръководствата на преговарящите формации, на която ще бъдат решено зад коя кандидатура за председател на парламента ще се обединят. До този момент по време на разговорите се чуло предложение само за Ива Митева от ИТН, предаде БНР.

Преговарящите твърдят, че дотогава трябва да бъде готово и коалиционното споразумение, а едва след това ще се водят разговори за имена на министри. Официално такава заявка вчера дойде от БСП.

Вчера продължиха преговорите за оформяне на коалиционното споразумение на бъдещ редовен кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“. Проведена бе среща в работен формат за уточняване и изчистване на спорните моменти в сектор „Земеделие“, тъй като там има най-много несъгласия между участниците. Този път експертната дискусия не беше публична.

Не по всички 18 секторни политики ще се наложи да се събират работни групи, защото в някои е постигнат почти пълен консенсус, предаде още БНР.

От „Продължаваме промяната“ са изпратили до формациите, с които преговаряха през изтеклата седмица, списък с постигнатите договорки по темите „Туризъм“ и „Електронно управление“, за да нанесат свои бележки, ако имат такива.

Вчера в централата на БСП се проведе среща на ръководителите на преговорните групи, за да се отчете постигнатото. Днес в подобен формат се събират и от „Демократична България“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *