Спират и млечната кухня в Разлог, Социалният патронаж ще работи

Във връзка с възникнали множество въпроси от граждани по действащите ограничителни мерки кметът на Разлог Красимир Герчев направи важни уточнения, засягащи малките деца. Градоначалникът обяви, че с временното спиране дейността на детските градини се преустановява и дейността на млечната кухня, намираща се на ул. „Шарккьой“ 4 (в сградата на детска градина “Ален мак” № 4). При стриктно спазване на хигиенните изисквания работата ще продължи услугата Домашен социален патронаж.

Завишен ще бъде контролът по отношение на пристигащите жители от чужбина, както и спазването на ограниченията при налагане на карантина, пише „Струма“. В тази връзка Общинският кризисен щаб е взел решение за още по-добра комуникация между назначените здравни медиатори в ромските квартали, представителите на РЗИ и полицията.

Кметът Красимир Герчев успокои, че ще бъдат дезинфекцирани по график всички улици, паркови пространства и детски съоръжения. Иначе Общинска администрация – Разлог и всички кметства ще работят със същото работно време без изменение, спазвайки контролирания достъп, препоръчан от Националния кризисен щаб.

„Вярвам във вашата гражданска съпричастност и отговорност”, апелира към всички кмета Красимир Герчев и допълни: „Мерките са важни и необходими – единствено и само да защитим живота на хората.

В същото време място за паника няма. Трябва да се научим да разчитаме един на друг, да спазваме правилата и изискванията на Националния кризисен щаб. Да имаме доверие на институциите“, са думите на Кр. Герчев.

Той припомня, че телефон 112 ще поема обаждания с въпроси за коронавируса и за обхвата на заповедта на Министерство на здравеопазването, като служители от Министерството на здравеопазването ще стоят на телефоните, за да отговарят на гражданите.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *