6 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Солун и Серес под карантина от днес, излизането само след SMS

Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация в северните градове Солун и Серес за срок от 14 дни, считано от днес, 3 ноември, за да спрат рязкото покачване на случаите на коронавирус, съобщи в. “Катимерини”. Мерките включват също полицейски час от 21 до 5 ч.

Гражданите ще трябва да изпращат есемес, ако трябва да напуснат дома си за работа или по здравословни причини. Полетите от и за Солун ще бъдат прекратени

Отворени остават магазините за хранителни продукти, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти само за домашни поръчки. Училищата продължават присъственото обучение, но университетите минават онлайн.

Областите Атика и цяла Северна Гърция също са под карантина от вторник. Там обаче жителите излизат от домовете си, без да е необходимо разрешение. От понеделник и Германия мина в режим на “меко блокиране”. Той ще продължи 4 седмици, като се затварят ресторанти, барове, кина, театри, музеи, фитнес салони.

Ресторантите ще могат да приготвят храна за вкъщи. През следващите 28 дни вътрешният туризъм в Германия е забранен

За разлика от първата блокада обаче училищата остават отворени, както и повечето магазини. На открито и закрито не могат да се събират повече от 10 души от две домакинства.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *