Соколов и Скримов се отказват от националния отбор по волейбол

Соколов и Скримов се отказват от националния отбор по волейбол

Цветан Соколов и Тодор Скримов ще се откажат от националния отбор по волейбол. Мнението изрази пред БНТ бившият им съотборник Теодор Салпаров.

„Лошото е, че от година на година всеки се отказва. Моята информация е, че Тодор Скримов и Цветан Соколов вероятно също ще приключат с националния отбор. Нормално е, вече доста години натрупаха там. Едва ли искат да ги бият отбори, които допреди години сме ги побеждавали с лекота. Така, че аз ги разбирам“, заяви Салпаров пред обществената телевизия.

БНТ не успя да открие Соколов и Скримов за коментар по темата. Такъв направи президентът на федерацията Любомир Ганев.

„Соколов и Скримов още са прекалено млади, за да се откажат от националния отбор. Сигурен съм, че те ще получат повиквателна. Ще видим какво ще е тяхното решение, но аз лично не вярвам да ги отхвърлят. И двамата имат още какво да дадат на националния отбор. Много ясно са регламентирани правилата, ако някой откаже покана за националния отбор. Мисля, че няма да се стигне дотам“, коментира казуса Ганев.

Той категорично изключи вариантът да бъде дадена почивка на звездите през лятото, когато ще се проведе турнирът Лига на нациите.

„Ако изпаднем от волейболната Лига на нациите, ние въобще няма да имаме шанс някога да играем квалификация за Олимпийски игри“, категоричен е Ганев.

Президентът на федерацията заяви още, че селекционерът на мъжкия национален отбор ще бъде избран през следващата седмица.

А един от двамата кандидати за поста – Николай Желязков, който понастоящем е помощник в щаба на Силвано Пранди заяви, че след Европейското през миналата година Скримов е загатнал за отказване от представителния ни тим.

„Скримов след последната среща на Европейското първенство беше споменал пред мениджъра на отбора, че обмисля вариант да се откаже, но всичко приключи там. Аз го отдадох повече на момента емоция. Лично аз се надявам това да не е вярно“, зави Желязков.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.