Собственици на хотели от различни народности с безвъзмездна помощ за банскалии

В тези дни, в които Банско е блокиран под карантина и „пиле не може да прехвръкне“ скромно и без да парадира, без да търси нищо в замяна, един човек с голямо сърце се грижи за прехраната на хронично болни, самотни и немощни хора от община Банско.

След обявяване на извънредното положение в страната, генералният мениджър на х-л „Регнум“ – Бурхан Немутлу, предложи на общинското ръководство помощта си за безвъзмездно изхранване на хора в нужда. Всеки ден социалните работници от общината и доброволци занасят до домовете на над 60 възрастни банскалии, които по различни причини не могат да се грижат за себе си топла храна в съдове за еднократна употреба. Храната се приготвя в ресторанта на г-н Немутлу.

Олег Филипов, собственик на фирма „Полис“, направи щедро дарение от хранителни продукти за всички социални заведения на територията на гр. Банско. С дарения на хранителни продукти, в подпомагането на социално слаби банскалии се включи „Кемпински Хотел Гранд Арена“ – Банско и фирма „Белла“ на Димитър Калистрин.

Александър Попов от фирма „Килъри „направи дезинфекцията на комплекс „Еделвайс“, където беше английското семейство с 9-годишното дете с положителна проба, както и на х-л „Ривърсайд“, където бяха настанени английските туристи. Дезинфектира също безвъзмездно градския парк, всички спортни и детски площадки, въпреки че не могат да се ползват по време на карантина.

Земеделските стопани от Банско – Иван Малчов, Тодор Златев, Сашо Въчков, Борис Каръков, Ицо Дончев и Михаил Тренчев с техниката си се присъединиха към „Чистота – Банско“ ДЗЗД за обработката на уличната мрежа с дезинфектанти. Тези дни Райчо Мотев – собственик на ДЕП-Трейдинг ЕООД безвъзмездно дезинфекцира улиците на гр. Добринище.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *