Смут в БСП: Съдът отказа да впише Зафиров като лидер на партията

Нов обрат търпи драмата в БСП. Софийски градски съд отказа да впише Атанас Зафиров за временен председател на БСП. Така лидерството в столетницата остава висящо.

Как се стигна дотук – след изборите Корнелия Нинова подаде оставка и се оттегли от поста. Малко след това един от заместниците й в партията – Атанас Зафиров, пое ръководството на червените.

Днешният отказ на съда обаче означава, че Корнелия Нинова продължава да е официалният председател на БСП до конгреса на партията през ноември.

Това прави хаосът в БСП още по-непредвидим, а евентуални преговори с партията за бъдещ кабинет – нелепи. Малко след като сдаде поста, почти всички „близки“ до Корнелия се отрекоха от нея и започнаха да кроят планове за реформа в БСП.

А сега ще трябва да я молят да подписва документи и да води политически разговори.

Не се знае как ще приключи съдебната сага в БСП, а новите избори чукат на вратата и социалистите се притесняват как ще се явят на тях.

Не е ясно кой ще реди листите и ще внася документите в ЦИК. Очевидно това трябва да е самата Нинова.

Вече се носят слухове, че редовите социалистите са с изчерпано търпение от поведението на временното ръководство и започват масово събиране на подписка за тяхното отстраняване. Каквото и да се случи обаче, драмата е равностойна на тази, която тресе и ДПС.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *