Слънчев бряг с 20% по-скъп това лято, първите туристи идват за Великден

Слънчев бряг с 20% по-скъп това лято, първите туристи идват за Великден

Слънчев бряг това лято ще посреща туристи с 20% по-скъпи услуги. Въпреки това се очаквал силен сезон. Предварителните записвания за сезон 2023г. за курорта, окупиран от чужденци, сочи, че ще се достигне предпандемичната 2019 година.

„Гоним 2019 година, по наши очаквания и очаквания на туроператорите, така че се очаква един доста добър сезон в Слънчев бряг. С много бързи темпове се завръщат западните пазари. На този етап обаче записванията са предимно за високия сезон юли и август, имаме затруднения за май и юни, както всяка година. Има увеличение на пакетите, като средното увеличение е между 10 и 20%”, заяви Деница Бахова- маркетинг-мениджър на хотели в Слънчев бряг.

В момента текат ремонти по инфраструктурата. Първите туристи се очакват за Великден. В един от хотелите, който традиционно отваря първи, резервациите са предимно от румънци и гърци. Хотелът е резервиран почти на 90%. Добре вървят и предварителните записвания. Хотелиерът Румен Мончев коментира, че тази година туристите бързат да си направят резервациите от рано, защото се страхуват, че в активния сезон почивките ще скочат повече.

„Туристите преоткриват Слънчев бряг. Курортът е добре поддържан. Близостта на Несебър, който е град на ЮНЕСКО, също има значение. Повечето от туристите, които идват, особено по Великден, искат да посетят църквите в града”, коментира хотелиерът.

Във връзка с изразени тревоги на някои хотелиери, че Слънчев бряг няма да отвори за Великденските празници, заради липса на осветление по алеите от „Слънчев бряг“ АД заявиха, че притесненията са неоснователни.

„Практика е осветлението в зона „Изток“ да бъде спирано и пускано на сектори извън активния сезон. Така например, ако има заявки от обекти (хотели, ресторанти и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то разбира се дружеството ще обезпечи алейното осветление в секторите до и около тези обекти, както всяка години”, заявиха от държавното дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *