След почти 24-часово издирване изчезналият 2-годишен Мехмед Юркин от град Якоруда бе открит жив и здрав

След почти 24-часово издирване изчезналият 2-годишен Мехмед Юркин от град Якоруда бе открит жив и здрав

След почти 24-часово издирване изчезналият 2-годишен Мехмед Юркин от град Якоруда бе открит жив и здрав в гората край якорудското село Бунцево. Детето бе в неизвестност от вчера, когато за последно е видяно в двора на къщата на родителите си да си играе с по-голямата си сестра. „Няма му нищо на детето, това е най-важно. Току-що тръгнаха екипи на полицията да го свалят от гората в Якоруда при родителите му. Дадох на униформените двата мои джипа, за да стигнат до мястото, където е открит Мехмед, защото с техните коли не могат да се качат догоре”, разказа кметът на съседното село Конарско – Ахмед Ахмед.

Разстоянието от Якоруда до местността, където е намерено момченцето, което е на две години и осем месеца, е поне 7-8 километра през гората. По пътя Якоруда-Велинград това разстояние е поне 15-16 километра. „Няма как толкова малко дете да измине само тези километри през гората, нито пък да върви незабелязано по главния път. Някой го е закарал дотам”, смятат разследващи. Предстоят разпити, по-рано през деня бе образувано досъдебно производство.

Над 150 души се включиха тази сутрин в издирването на Мехмед Юркин от Якоруда. На място са над 70 полицаи и жандармеристи, като до обяд пристигнаха още униформени служители.

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *