След акция: Намериха хероин за 50 000 лв. в къща в петричко село

След акция: Намериха хероин за 50 000 лв. в къща в петричко село

Хероин за 50 000 лева е намерен в къща в петричкото село Яворница при операция на полицията, предава NOVA. Задържан е собственикът на имота – известен наркотрафикант в Благоевградско.

Още на 8 юни, той е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Васил Априлов” и улица „Напредък” в Пловдив. В колата му е намерен 2,52 грама хероин. 49-годишният мъж е криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение.Той е освободен от затвора в Бобов Дол само преди няколко месеца.

Полицията установява, че Фикрет често пребивава при своя „връзка“ в Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Там живее 51-годишен мъж, който изтърпява наложена мярка „домашен арест“ за разпространение на наркотици.

Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, където открили 6,4 грама хероин – остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. В последствие е щурмуван и домът на Фикрет в благоевградското село, откъдето е иззет близо 1 кг и 700 грама чист хероин.

Иззети са три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата „катка“ и бяло вещество – лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

Фикрет е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007 г. и 2009 г. При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора.

Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин на територията на Пловдив. Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *