Системи за пречистване на въздуха в болницата в Разлог

Системи за пречистване на въздуха в болницата в Разлог

Кметът на Разлог инж. Герчев  внесе предложение до общинските съветници в Разлог, което да бъде разгледано на предстоящото днес заседание, за закупуване на специални медицински системи за пречистване  на въздуха, които да бъдат поставени във вътрешно и инфекциозно отделение на МБАЛ – Разлог, които са медицинските звена приемащи пациенти с COVID-19.

Ако съветниците приемат това предложение, ще се ползват средства внасяни през годините в специални сметки за рекултивация на депа за битови отпадъци. Държавата – чрез ресорното министерство МОСВ, дава законова възможност на общините, които са събирали тези средства, да ги ползват по необходимост и сега Община Разлог ще направи тази полезна и необходима инвестиция за здравното заведение.

Събраните през годините внасяни отчисления за Община Разлог са в размер на 450 000 лв. Нужната медицинска система за цялата болница ще струва 110 000 лв.
Първоначално системите за пречистване и обработване на въздух и повърхности ще бъдат поставени в общите части на отделенията – в коридорите, но се търси и вариант за по-малки уреди, които да бъдат разположени в болничните стаи.
Тази система дава активна непрекъсната дезинфекция на въздух и повърхности. Проучванията, които е направила Община Разлог, показват, че подобни системи успешно се прилагат в над 60 страни в Европа, и в съседни на България държави.
След социалните услуги и мерките, които община Разлог успешно приложи и въведе през пролетта на тази година при въведената карантина – доставки на храни, лекарства, грижи за хора в карантина и възрастни без близки, и хора с увреждания, осигуряването на модерна система за пречистване и обработка на въздух и повърхности за болницата е поредното планово действие в посока осигуряване на максимално добра грижа за хората, здравното заведение и добра среда за лечение и грижи.
bnr.bg
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *