Синът на шефката на Винпром Карнобат е дрогираният убиец на Милен Цветков

Кой е дрогираният 22-годишен, убил Милен Цветков на Великден в София? Хиляди във фейсбук се питаха чий син е шофьорът, управлявал джипа Ауди Q7 с номер СА7227ХА и защо полицията не обявява неговото име часове след катастрофата.

Както се разбра известният телевизионен журналист, който около 21 часа в неделя спира на червен светофар на кръстовището пред мол “Парадайз” с столицата, е бил ударен отзад със страшна сила от младежа. Според първоначалната информация вместо с разрешените 30 километра в час, неизвестният засега шофьор е карал с над 160 километра в час. Според очевидци Милен Цветков буквално е разцепил с главата си предното стъкло на своя автомобил.

Двата автомобила са се носили по почти пустото централно кръстовище с оглушителен, страшен шум.

Още в първите минути на трагедията журналисти поискаха да разберат името на младия шофьор, причинил по такъв скандален начин смъртта на Милен Цветков. Получиха категоричен отказ до изясняване на всички детайли.

Според експерти цената на джипа на убиеца Ауди Q7, въпреки че не е последен модел, което показват регистрацията и стоповете му, е над 120 хиляди лева. Подобна сума не е по силите на 22-годишен младеж, който най-вероятно е управлявал дрогиран бащиния си автомобил. Затова са особено важни имената на шофьора и на собственика на джипа Ауди, убил Милен Цветков.

Шофьорът се казва Кристиан Асенов Николов. Колата, която е карал, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ, която се занимава с винопроизводство.

Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в „Сис индъстрис“, „Топаз продакшън“ и Винпром Карбонат. Част от въпросните фирми са регистрирани на същия адрес. Във фирма „АС ОПТИМУС“ ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми.

Впечатление прави, че на адреса на една от общите им фирми „Студио Шаварика“ са регистрирани цели 63 други компании. Двете лица общо са оплетени в десетки компании, в не малка част от които присъства и Миню Стайков. Дейността е повече от широка – от внос и износ, винопроизводство, строителство, търговия, през услуги и дори дентална помощ и частна детска градина.

Ударът, причинил смъртта на Милен Цветков навръх Великден, е бил зверски. Още от първите снимки на мелето стана ясно, че колата на водещия е неузнаваема и то при положение, че той е бил спрял на червен светофар.

След първоначалния оглед на място е станало ясно защо катастрофата е толкова тежка и с трагичен край. Според разследващите 22-годишният шофьор, ударил Цветков е карал с поне 160 км./ч. Джигитът сякаш изобщо не е видял нито червения светофар, нито спрялата кола на Милен Цветков. Надрусаният младеж буквално е хвърчал по опразнения в празничната неделна вечер булевард и няма абсолютно никакви следи от спирачен път.

В плaтфoрмaтa зa видeocпoдeлянe Yоutubе имa кaдри, нa кoитo ce виждa кaк cъщият aвтoмoбил прaви пoдoбнo нaрушeниe прeди някoлкo мeceцa в цeнтърa нa Coфия – прeминaвa нa чeрвeн cвeтoфaр. В социалните мрежи хората коментират, че поведението на Кристиан винаги е било такова. Карал, като че правилата за движение не важат за него, карал бясно, на ченгетата раздаваа 50-ачки и продължавал да вилнее безнаказано из улиците.

Шоуменът и бивш колега на нелепо загиналия тази вечер журналист Милен Цветков Слави Трифонов се присъедини към „виртуалния“ помен за телевизионера в социалните мрежи:

„Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа започваше предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. Когато вървеше това предаване, аз бях водещ в една друга телевизия. Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер“, пише един от основателите на Ку-ку, където Цветков започва като репортер в началото на телевизионната си кариера. „Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания…Всъщност, „Часът на Милен Цветков“ беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа. Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше „Какво става?“, и най-важното – беше свободен“, отбелязва учиндолецът. От думите му стана ясно, че на Светли понеделник Цветков е трябвало да гостува във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ по телевизия 7/8. „Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация. Със сигурност щяхме да говорим и за последния пост на Милен в инстаграм, който гласи: „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят“. Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! Ще ни липсваш!“, допълва още Дългия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *