Синдикатът на държавните служители в Гърция обяви 24-часова

Силно засегнат е авиотранспортът. Стачкуват също лекарите от държавните болници.

Контролът на полетите на всички гръцки летища е прекратен, което доведе до анулиране на стотици полети. От синдиката съобщават, че се обслужват само спешни полети. Авиодиспечерите ще стачкуват два дни.

Работа прекратиха и служителите в градския транспорт, което доведе до затруднения в трафика. Протестират лекарите в държавните болници, като болничните заведения приемат само спешни случаи.

Исканията са насочени основно към сферите на  здравеопазване, образование, работа, данъци и други.

Синдикатът настоява за защита на общественото здраве и увеличаване на бюджета на Националната здравна система. Увеличение броя на интензивните отделения. Безплатен тест за всички, където нуждите го изискват. Безплатни предпазни средства. Защита на уязвимите групи.

Относно образованието, настояват за 15 ученика в паралелка. Назначаване на учители на постоянна работа и запълване на всички свободни работни места, без намаляване заплатите на служителите в образованието, както и никакви уволнения.

Отмяна на данък „солидарност“ за държавните служители. Необлагаем минимум до 12 000 евро. Премахване на имотен данък (ENFIA). Намаляване на максималните ставки на ДДС до 15%. Създаване на система за социална сигурност, която да гарантира достоен живот на пенсионерите, както е определено от Конституцията. Отмяна на разпоредбата за 50% + 1 за вземане на решение за стачка. Увеличаване на социалните разходи за здравеопазване, образование, социална защита и околна среда и други.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *