Сигнали за наводнени ниски части на жилища и паднали дървета са подадени в Областния щаб за реакция при бедствия и аварии в Благоевград

Сигнали за наводнени ниски части на жилища и паднали дървета са подадени в Областния щаб за реакция при бедствия и аварии в Благоевград

Към момента обилните дъждове не създават опасност от преливане на основните реки Струма и Места, които са под денонощно наблюдение по повод обявения оранжев код.

„В цялата област обилните валежи от дъжд продължават. Това създава реална опасност от активиране на свлачищни процеси по главните пътни артерии“, предупреди областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, предаде БНР.

През нощта не е имало сериозни поражения от валежите или застрашени хора: „Ситуацията в Благоевградска област е спокойна. Имаме подадени три сигнала за паднали дървета.

Имаме и две отводнени мазета. Обръщам внимание, че все пак за днес имаме предупредителен код и той е оранжев за лоши метеорологични условия“. Покачват се и нивата на двете големи трансгранични реки в района – Струма и Места, но са далеч под критичните стойности, каза още Бисер Михайлов:

„Към момента нямаме място за притеснение. Нямаме значителни повишения на оттоците на основните реки Струма и Места. Разбира се, следим нивата, така че при необходимост да бъдат предприемани мерки“.

Проливен дъжд падна и в Хасково тази сутрин. Наводнени са улици и булеварди в града. В пожарната служба са получени 5 сигнала за наводнени подземни етажи. Наводнени са мазетата на училище “Шандор Петьофи“ и супермаркет. За кратко в града имаше и прекъсване на електричеството.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *