СЗО : В пандемията се движете повече

СЗО : В пандемията се движете повече

За да укрепите физическото, а и психическото си здраве в условията на световна пандемия, специалистите от Световната здравна организация съветват да се движим повече, предаде dnes.bg. 

 

 

Всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не извършват достатъчно физическа активност, сочат данните на организацията. Всички възрастни трябва да извършват поне 150 минути усилена физическа активност на седмица, заяви Световната здравна организация.

Препоръчително е децата и юношите да имат средно по един час физическа активност всеки ден и да ограничават времето си пред електронните екрани.

„Хората от всички възрасти трябва да компенсират нарастващото заседнало поведение с физическа активност, за да намалят риска от болести и да добавят години към живота си“, казаха още от СЗО.

„Увеличаването на физическата активност не само помага за предотвратяване и контрол на сърдечните заболявания, диабет тип 2 и рак, но също така намалява симптомите на депресия и тревожност, намалява спада на когнитивните способности, включително болестта на Алцхаймер, и подобрява паметта“, каза Рюдигер Креч, генерален директор на СЗО за насърчаване на здравето.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *