Село Краище се разраства, строят още една площадка за спорт на децата

Село Краище се разраства, строят още една площадка за спорт на децата

Все повече са жителите на село Краище в община Белица, все повече са и децата. Затова са необходими още детски и спортни площадки в населеното място, което вече има над 2700 жители.

Общинските съветници дадоха съгласие Община Белица да кандидатства с проектно предложение за изграждане на спортна площадка в село Краище. Съоръжението ще се построи в имот, който е близо до футболния стадион. ще се търси финансиране от Министерството на младежта и спорта  по процедура за набиране на проектни предложения  по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.

Община Белица ще осигури необходимите финансови средства за съфинансиране, които са в размер на 78 499,03 лв. с ДДС. Очакванията на местната власт са внесеното проектно предложение да бъде одобрено.

„Имаме много деца, затова ни трябват и още площадки – детски и спортни. Наскоро открихме нов детски кът, по който има малко довършителни работи. Сега предвиждаме да се направи спортно игрище за волейбол, хандбал и баскетбол. Отдавна си имаме футболен стадион и футболно игрище с изкуствена настилка, както и спортна зала“, заяви кметът на село Краище – Муса Мизур, който е начело на населеното място вече седми мандат. /ilindenpres,bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *