Сексолог: Ще се наложи да се лишите от някои удоволствия след COVID-19

Сексолог: Ще се наложи да се лишите от някои удоволствия след COVID-19

Ограничение на целувките с език и избягване на позите “лице в лице“ са само част от препоръките, които трябва да спазват хората в момента, в който бъде отменено извънредното положение, за да се предпазим от евентуално заразяване с новия коронавирус в периода след изолацията.

,,След карантината изключително опасни биха били целувките с език, защото най-голямата концентрация на вируса е в слюнката“, уточни сексологът д-р Франциско Кабейо в интервю за “La Vanguardia“.

По думите му е препоръчително да се избягват и пози, в които двойката е лице в лице, поради което съветът му е да се упражняват повече пози в стил “кучешката“.

По думите на експерта е хубаво да бъде избягван също оралният и аналният секс, защото по този начин също може да се получи заразяване с вируса, макар рискът да е минимален.

Сред другите съвети на сексолозите са да избягваме “безразборните сексуални отношения“ и да поддържаме по-висока хигиена от обичайното, когато възнамеряваме да си легнем с някого.

По отношение на двойките, които са с положителна проба за COVID-19, д-р Кабейо подчерта, че винаги има алтернатива, като например онлайн секс или пък да си разказват еротични фантазии по телефона, което също е начин за възбуда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *