Пореден случай на коронавирус в Банско

Пореден случай на коронавирус в Банско

Пореден случай на заразен с коронавирус чужд гражданин в Банско бе установен тази сутрин. Всички, дали положителна проба до момента, са англичани, които имат собствени апартаменти в курорта, предава БНР.

9-годишното британче, за което бе съобщено, че е заразено с коронавирус, е изолирано в апартамент в Банско от петък, съобщи директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Детето е пристигнало в петък, заедно с 2-ма възрастни и още две деца, на ски в Банско. Семейството притежавало апартамент в комплекс в курорта.

Взети са проби на 2-мата възрастни и трите деца, като само 9-годишното е дало положително. Всички са поставени под карантина в собствения им апартамент и не са излизали навън. Нямат проявени симптоми. Ще останат още 14 дни в изолация.

В целия апартаментен комплекс има още около 10-тина чужденци, които ще бъдат издирени.

Ски дестинациите са интересна дестинация за разпространение на коронавирус. Охлаждането на носоглътката прави вируса много по-лесен за заразяване„, предупреди ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб тази сутрин.

Четете още:

Спешно заседание на Кризисния щаб в Банско

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *