Седмица на бащата: Татковци и деца създават своя музикален ритъм

Седмица на бащата: Татковци и деца създават своя музикален ритъм

Този месец националната кампания “Да бъдеш Баща” ще отбележи международната Седмица на бащата с онлайн предизвикателството към бащи и деца „Ритъм с татко“. Всеки звук може да се превърне в мелодия с необходимото въображение. Защото музиката е навсякъде около нас! От 9 до 15 ноември, с помощта на своите татковци, малките меломани ще имат възможност да запишат музикално видео и да включат семейния тандем в музикалната поредица на кампанията.

 

„Това е основното предизвикателство. Тази година Седмица на бащата я замислихме така, че да бъде достъпна за всички – независимо дали може да се събираме на едно място или не. В предизвикателството се включи и актьорът Алекс Алексиев и неговата дъщеря Ая, които са направили един страхотен ритъм с татко. Можем да превърнем всичко в музика. Може да вземем тенджери, тигани, чинии стига да не се счупят, разбира се, или ако се счупят да не са твърде много и да си измислим ритъм по наша любима песен. След това видеото да се постне на страницата на Национална кампания „Да бъдеш баща“, каза Давид Кюранов, координатор на кампанията.

 

В предизвикателството може да се включи всеки, без ограничение от възраст и населено място. Не е задължително и да бъдете музикални:

 

„Аз лично имам резерви спрямо себе си откъм музиката, но понеже има хора около мен, които се занимават с барабани и ми е много приятно и аз да застана на сета и да поудрям малко. Не е задължително да бъдем музикални. Приятно е да намерим нашия ритъм и да го направим заедно с детето си. По – важното е да бъде забавно, отколкото да бъде оперно изпълнение“, подчерта Давид Кюранов.

 

Всеки, който обича да тактува, да припява и да експериментира с измислени инструменти в домашна среда, може да запише свое видео с хаштаг #РитъмСТатко #СедмицаНаБащата. Трима от участниците, които ще бъдат избрани на случаен принцип, ще получат и специални награди.

 

Повече за онлайн предизвикателството „Ритъм с татко“ можете да откриете на фейсбук страницата на националната камапния „Да бъдеш Баща“.

 

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *