СДВР: Готвят се метежи в София

Специализираната полицейска операция от тази сутрин протече спокойно. Бяха задържани 12 лица. 8 от тях за неизпълнение на полицейско разпореждане, а четирима, сред които и чужденец – за неносене на лични карти. Положението в столицата към момента с спокойно. Това стана ясно по време на брифинг на СДВР, предаде новини.бг.

Поводът за брифинга са притесннителни сигнали от публикации в социалните мрежи, с призиви към извършване на метежи и блокади в София. Това заяви  главен инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ към СДВР.

Има граждани, които провокират да се извършват агресивни прояви, вандализъм срещу обществено сгради и провокации срещу органите на реда.

Призоваваме ги да се въздържат от подобни действия, заявиха от СДВР. От службата призоваха да се запази обществения ред. Хората да протестират мирно и да не блокират кръстовища. Нека да бъдем разумни и протестите да са мирни.

Тя посочи, че няма да се допускат повече блокади на движението, но не посочи какви мерки ще вземе СДВР, за да не се стигне до нови спирания на движението. Ще се направи всичко възможно, за да не се допуснат повече блокади, казаха още от СДВР.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *