„Свещените” саморански крави окупираха пътя за Сапарева баня

„Свещените” саморански крави окупираха пътя за Сапарева баня

„Свещените” саморански крави окупираха пътя за Сапарева баня в неделя след обяд. Успал се пастир изпусна стадо от десетина крави и млади бикове на пьтя за курортния град, при бензиностанцията преди Самораново. Автомобили с туристи, бързащи да се включат в магистрала „Струма” при Дупница, бяха неприятно изненадани от „свещените” саморански крави и чакаха в колона животните да решат да се махнат от пътното платно.

Клиент на бензиностанцията си поръча на шега  капучино с прясно краве мляко, дори посъветва бензинджиите да сложат и колонка с доилка.

Най-изплашена от всички бе костенурката, която живее на бензиностанцията. При вида на кравите тя се спаси с бягство и бързо-бързо се скри от поляната, в противоречие с поговорката “Бързаш като костенурка”.

По някое време явно заспалият пастир се събуди и се разтърча по шосето да събере подопечните си. Шофьори по автобусната линия Дупница-Сапарева баня негодуваха, че саморанската одисея с кравите не може повече да продължава. „Ние возим хора и отговаряме за живота им. Трябва да се вземат мерки”, споделиха те./Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *