Сандански отбеляза 148 години от гибелта на Апостола на свободата

Сандански отбеляза 148 години от гибелта на Апостола на свободата

С церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, Община Сандански отбеляза 148 години от гибелта на Апостола на свободата.

На паметника на най-великия син на България, ръководство на Община Сандански, Общински съвет – Сандански, църковно настоятелство, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса „Генерал Тодоров“, политически партии, НЧ „Отец Паисий-1919“, Клуб „Учители-будители“, училища, детски градини и граждани, сведоха глава и се поклониха пред великото дело на Дякона.

Изпълнението на ВГ „Звънче“ и песента им „Левски, Апостоле“ изпълниха атмосферата с дух и предадоха чрез силата на мелодията, вярата и убежденията, за които ни напомня историята. С емоционален рецитал за Васил Левски, децата от ДГ „Първи юни“ предадоха исторически моменти от живота му, за които народът го обезсмърти, като му даде най-високото нравствено звание – Апостол на българската свобода. „Кажи ми, горо“, в изпълнение на Фолклорна формация „Славеи“ ни „разказа“ в ноти за страданието на Балкана и гората по най-великия син на България!

Поклон към светлата памет на Апостола на свободата! Помним, Апостоле!

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *