Салвадор Собрал, взриви емоциите на публиката в на финала на Банско джаз фестивал

Салвадор Собрал, взриви емоциите на публиката в на финала на Банско джаз фестивал

Ефектен беше финалът на изключително силното тазгодишно издание на Банско джаз фестивал – Салвадор Собрал, който донесе победата на Португалия на Евровизия преди няколко години, певецът с ново сърце изнесе един незабравим концерт в края на финалната, осма вечер на фестивала, който за 25-та поредна година събира в едно Банско и джаза.

 

Неподправено артистичен, увличащ, заобиколен от чудесни музиканти, Салвадор Собрал представи една уникален концерт. Всичко имаше в този – и театралност, и нови музикални светове, които се разкиваха със всяка следваща песен, и разчупено сценично поведение – „затова не тъгувам за предишното си сърце, вече мога да не спирам да танцувам по време на концертите си“ казва Собрал.

 

Дори „Облаче ле бяло“, към която Салвадор Собрал премина много елегантно от красива своя балада, която изпълни, акомпанирайки си сам на рояла. Всички на пощада в Банско пяха с него, и всички зрители бяха на крака и не спираха да ръкопляскат след финала на песента.

 

Имаше и още една специална изненада за публиката (сред която Салвадор Собрал често слизаше да общува) – за очакваното от всички изпълнение на песента, с която спечели Евровизия, той покани на сцената три млади български певици – Яница, Александрина и Ивана, с които заедно изпя Amar Pelos Dois. Това беше една удивителна възможност за тях и това показа колко важна и успешна се оказа Джаз академията в рамките на фестивала в Банско. Защото именно по време на уъркшопа, който изнесе Салвадор Собрал, той се впечатли от високото ниво на младите участници и от факта, че знаят неговата песен на португалски и съвсем спонтанно предложи да изпеят песента вечерта на голямата сцена.

 

Цялата история на последната вечер на Банско джаз фест обаче започна с … благосклонността на времето, защото при 70-процентна вероятност за дъжд вечерта, той се „изваля“ през деня и спря точно за началото на концертите. Начало, което бе поставено от  представителния Гвардейският духов оркестър под диригентството на Ради Радев с една многоцветна програма, която много се хареса на многобройните зрители, за поредна вечер изпълнили централния площад на Банско.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.