Румен Томов все пак ще подпише договор с избрания оператор на депото

Румен Томов все пак ще подпише договор с избрания оператор на депото

Кметът на община Благоевград – Румен Томов, който в началото на мандата си прекрати процедурата на бившия управник Атанас Камбитов за избор на оператор в новото регионално депо и отказа да подпише договор с дружеството, промени своята позиция. Повече от три месеца градоначалникът твърдеше, че тази дейност ще се извършва от общинската фирма „Биострой”, тъй като това щяло да излезе по-евтино на общинската хазна.

Преди дни обаче Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконно решението на Румен Томов да прекрати процедурата за възлагане на открита обществена поръчка за избор на оператор за експлоатация и стопанисване на новото депо. Комисията върна на градоначалника преписката за продължаване на процедурата, като той трябва да спази дадените му указания. Освен това Община Благоевград ще плати на жалбоподателя ДЗЗД „Регионално депо- Благоевград 2019” направените разноски в размер на 4700 лева. Пред Община Благоевград имаше само два варианта – да обжалва пред Върховния административен съд решението на КЗК или да сключи договор с фирмата-победител. Почти сигурно обаче съдът щеше да потвърди решението на КЗК.

Това най-вероятно е причината вчера следобед в сградата на Община Благоевград да се проведе Общо събрание на “Регионално сдружение за управление на отпадъците – Благоевград“, на което присъстваха кметовете на петте общини, членове на сдружението – Румен Томов, управникът на Симитли – Апостол Апостолов, на Рила – Георги Кабзималски, на Кочериново – Иван Минков, на Бобошево – Крум Маринов. На заседанието присъства представител на областния управител на Благоевград.

Общото събрание взе решение, с което предлага кметът на Община Благоевград да не обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията. След влизането му в сила трябва да се премине към продължаване на откритата процедура и сключване на договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019 г.“

„Много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари – 1 150 000 лева! Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти, извадени от контекста, от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси!”, написа снощи във фейсбук профила си Атанас Камбитов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *