Росица Димитрова и Вероника Михайлова : Подкрепата за младите родители се разширява в новия мандат

Росица Димитрова и Вероника Михайлова : Подкрепата за младите родители се разширява в новия мандат

Осигуряването на подкрепящи услуги за семействата, за умело съчетаване на личния и професионалния живот, ще се разшири в новия мандат 2021-2025. Това заявиха кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС с №28 Росица Димитрова и Вероника Михайлова по време на първите индивидуални срещи с гражданите, които стартираха от днес.

Сред акцентите е продължаването на инвестицията в подкрепа на уязвимите семейства и превенцията на изоставянето на децата. Обхватът се разширява – в новия програмен период 2021-2027, освен Програма за развитие на човешките ресурси, ще има и оперативна програма „Храни“. Така цялостният комплекс от подкрепа става по-голям, поясниха Росица Димитрова и Вероника Михайлова.

„Например, самотна майка с повече деца, каквато и подкрепа да получава по Закона за семейните помощи, тя няма да бъде достатъчна за покриването на всички грижи. Затова в помощ ще бъде и програмата за храни“, поясни Росица Димитрова. Освен храна, съобразена с възрастта на бебето, семействата ще се подпомагат и с други необходими принадлежности за отглеждането – памперси, детска количка и други пособия според индивидуалните нужди, каза още тя.

Насърчаването на асистираната репродукция е друг от приоритетите в програмата на ГЕРБ „България следващо поколение“. Вероника Михайлова обясни, че репродуктивното здраве е сред мерките за справяне с демографските проблеми, а важна част от работата е осведомяването на младите хора. образованието на по-висок етап, както и развитието в професионален план не бива да са пречка за създаване на семейство и поколение.

Ще работим и в посока на облекчаване на процедурите за семейства, които тръгват по пътя към своята рожба чрез осиновяване, каза още Вероника Михайлова. Пред нея великотърновци споделят, че в момента процедурата е тромава и трудно приложима към днешно време. Редно е кандидатите да имат възможност за повече общуване с детето, пояснява тя.

 Индивидуалните срещи се провеждат в приемната на водача на листата проф. д-р Костадин Ангелов на ул. „Васил Левски“ 29 във велико Търново. Графикът продължава по следния ред:

 Сряда – 24 март: – Любомира Попова и Георги Недев

Четвъртък – 25 март: Христо Стоев, Станислав Стоянов и Димитър Николов от 16:00-18:00, както и д-р Николен Стойнов – от 17:00 до 18:00 ч.

Петък – 26 март – Станислав Стоянов, д-р Валентин Точков (до 17,00 ч.) и Никифор Тодоров.

Тази събота и неделя – 27 и 28 март, приемната ще работи с удължен график.

Срещите се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *