Росен Желязков: Иновациите и образованието са акценти в предизборната ни програма, защото те ще гарантират икономически растеж

Иновациите и образованието са акценти в предизборната ни програма, защото те ще гарантират икономически растеж. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение в завод за бутилиране на минерална вода в с. Баничан, община Гоце Делчев. Заводът е получил над 3 млн. лв. подкрепа от национални и европейски програми. До фирмата са стигнали близо 10 000 лв. държавна подкрепа по линия на социално-икономическите мерки, както и 200 000 лв. за технологично обновление и автоматизация от ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Собственикът на предприятието уточни още, че по време на пандемията не са затваряли, затова и не са кандидатствали по мярката 80/20. Той бе категоричен, че хората от предприятието ще се ваксинарат, за да продължат да работят и очакванията са отново да достигнат нивата от 2019 г.

„Новото технологично оборудване, което сте внедрили в производството, ще ви подпомогне. Затова и усилията на коалицията ГЕРБ-СДС са насочени към развитие на икономика на знанието, както и увеличение на публичните разходи за иновации, насочени към бизнеса”, подчерта още Росен Желязков.

На срещата присъстваха още областният координатор и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за депутати Александър Мацурев, Николай Джингаров, Александър Петков, Иванка Кехайова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *