Родители от Разлог против матурите след 4 клас

Родители на деца от четвърти клас от Разлог написаха писмо до МОН, в което изразяват категоричното си становище против провеждането на външно оценяване след четвърти клас.

Писмото е изпратено днес с копие и до омбудсмана Диана Ковачева.

Според изложеното в писмото становище, онлайн обучението е причина за значително натрупване на дефицити, което доведе до забавянето в образователното развитие на децата.

Родителите на четвъртокласници от Разлог заявяват в позицията си до министър Вълчев, че електронното обучение не може да бъде  алтернатива на присъственото обучение.

В значителна степен то намалява мотивацията за учене, ефективността на педагогическото взаимодействие не е толкова силна, и тези загуби са толкова по-големи, колкото са в по-ниска възраст децата. В подкрепа на своите мотиви за това искане, родителите се позовават и на вече  отправената препоръка от омбудсмана Диана Ковачева от януари тази година, за отмяна на матурите след четвърти и десети клас.

Над 17 000 родителски подписа също подкрепят аргумента, че децата ще бъдат подложени на необоснован стрес, не мотивирано провеждане на изпити и оценяване, за което има притеснения, че децата нямат необходимата подготовка, получаване на пълноценни знания и затвърждаване на преподадения материал, което става при присъствено обучение и повече часове упражнения.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *