Родилните мъки около сформирането на управляващата коалиция приключват утре

Това стана ясно, след като „Продължаваме промяната“ и БСП успяха да изгладят спорните моменти в споразумението. Добрата новина съобщиха партийните лидери Асен Василев, Кирил Петков и Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание. Стана ясно, че ПП ще изчакат насрочения от соцлидерката пленум на левицата утре по обед, а до края на същия ден документът ще е готов за подписи.

Корнелия Нинова, която се превърна в основния препъникамък за преговорите, имаше възражения към отделни текстове по коалиционното споразумение. Това наложи спешна среща на лидерите на „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ в парламента преди днешното заседание.

„До тази среща се стигна, за да се изчистят последните неща по законодателната програма в споразумението. Финалните текстове са готови. Надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня“, каза пред медиите съпредседателят на ПП Асен Василев след координационния съвет.

Корнелия Нинова съобщи, че е свикала заседание на Националния съвет на БСП, който да ѝ даде мандат за сключване на коалиционното споразумение. Заседанието ще се проведе присъствено утре в 13.00 часа, поясни тя. „Решихме да го обявим официално, след като утре мине на Националния съвет. Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но вече всичко е решено и заложено в бюджетирането за догодина“, посочи Нинова.

„Цялото споразумение, с всички анекси, ще стане достояние на българското общество, така че всеки да знае каква е програмата на правителството, какво може да се очаква и да има пълна предвидимост в действията на правителството“, допълни Асен Василев.

„Вървим към предлагане на едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде в следващите четири години. Днешният разговор потвърди, че това скоро ще е факт“, изрази оптимизъм и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *