Решено! Затварят ски-зона Банско, двама английски граждани с коронавирус в курорта

Резултат с изображение за „ски зона банско“

След като само в рамките на ден двама английски граждани на почивка в Банско, единият от които дете на 9 години, дадоха положителни резултати за COVID-19, властите обявиха затваряне на ски зоната.

Ски-зона Банско ще бъде затворена, реши кризисния щаб на курортния град на извънредно заседание, което продължи няколко часа.

Концесионерът е уведомил щаба, че ще затвори веднага всички съоръжения. Кметът Иван Кадев заяви, че лифтът спира, а малко по-рано през деня началникът на щаба за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски заяви, че „ски курортите се оформят като една много интересна дестинация за разпространение на вируса, превръщайки се в инкубатор“.

Решено е още всеки чужденец да попълва декларация, с която го информират с извънредното положение въведено в България заради коронавируса и че ще спазва всички забрани. Декларацията ще бъде преведена и на английски език.

Щабът призова да се ограничат всички контакти на чужденците, както и поставените под карантина да я спазват.

До момента са потвърдени две положителни проби на англичани в Банско. Едната е на 9-годишно дете, а другата на 78-годишен британец, който е в тежко състояние и е настанен в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград.

По информация на община Банско официално регистрираните посетители на курорта на 13 март, когато бе обявено извънредното положение са били 2 172 души, от които към 15 март на територията на общината се останали 692 души от 29 страни.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *