Решено! Затварят ски-зона Банско, двама английски граждани с коронавирус в курорта

Решено! Затварят ски-зона Банско, двама английски граждани с коронавирус в курорта

Резултат с изображение за „ски зона банско“

След като само в рамките на ден двама английски граждани на почивка в Банско, единият от които дете на 9 години, дадоха положителни резултати за COVID-19, властите обявиха затваряне на ски зоната.

Ски-зона Банско ще бъде затворена, реши кризисния щаб на курортния град на извънредно заседание, което продължи няколко часа.

Концесионерът е уведомил щаба, че ще затвори веднага всички съоръжения. Кметът Иван Кадев заяви, че лифтът спира, а малко по-рано през деня началникът на щаба за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски заяви, че „ски курортите се оформят като една много интересна дестинация за разпространение на вируса, превръщайки се в инкубатор“.

Решено е още всеки чужденец да попълва декларация, с която го информират с извънредното положение въведено в България заради коронавируса и че ще спазва всички забрани. Декларацията ще бъде преведена и на английски език.

Щабът призова да се ограничат всички контакти на чужденците, както и поставените под карантина да я спазват.

До момента са потвърдени две положителни проби на англичани в Банско. Едната е на 9-годишно дете, а другата на 78-годишен британец, който е в тежко състояние и е настанен в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград.

По информация на община Банско официално регистрираните посетители на курорта на 13 март, когато бе обявено извънредното положение са били 2 172 души, от които към 15 март на територията на общината се останали 692 души от 29 страни.

 

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.