Решават за учителката в Горно Драглище

Решават за учителката в Горно Драглище

Днес директорът на основното училище в разложкото село Горно Драглище ще издаде заповед за наказание на учителката Райка Калоянова, която беше заснета да дърпа косите на провинила се седмокласничка в училището. Той заяви, че преподавателката няма да бъде уволнена.

След медийното озвучаване на скандалния случай, в училището започнаха масови проверки. Екип на Регионалното управление на образованието е изготвил доклад, в който се регистрират сериозни пропуски в документирането на сигналите и нередностите, както за учениците, така и за учителите. Щателна проверка е извършена и от експерти на Агенцията за закрила на детето. Опитите на директора Бойчо Пукнев да разговаря с ученичката и нейната майка са срещнали категоричен отказ.

Две подписки се очаква да бъдат внесени днес в основното училище в с. Горно Драглище- едната е в защита на учителката Райка Калоянова, другата определя видеоклипа в социалните мрежи като недопустим физически тормоз спрямо седмокласничката и настоява за освобождаването на преподавателя от училище.

Становщето на педагогическия съвет е, че учителката Райка Калоянова е нарушила професионалния и етичен кодекс, но се е извинила за поведението си. Колегите ѝ са категорични, че тежестта на случая не е основание тя да бъде освободена от работа. До края на работния ден директорът Бойчо Пукнев ще издаде заповед за наказание.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *