Ресторант в Нидерландия с отделни кабинки

Ресторант в Нидерландия с отделни кабинки

Ресторант в Нидерландия излезе с идея как да предложи класна трапеза на открито в епохата на коронавируса: малки стъклени кабинки, направени за двама или трима души, създаващи интимна изолация във вътрешен двор, разказва Reuters.

Сервитьорите носят ръкавици и прозрачни щитове за лице и използват дълъг борд, за да внесат чиниите в стъклените кабинки, за да осигурят минимален физически контакт с клиентите.

Въпреки че в момента концепцията се изпробва само за семейства и приятелите на персонала от ресторант ETEN, който е част от центъра за медиаматични изкуства в Амстердам. Той със сигурност изглежда бляскаво, тъй като вечерящите се наслаждават на ястия на свещи с изглед към крайбрежната зона.

„Супер уютно е, наистина е уютно, хубаво е и храната е вкусна“, каза Янита Вермеулен, която беше поканена на пробна вечеря със съквартирантката си.

Организаторите наричат ​​проекта „Serres Séparées“ („Отделни оранжерии“), защото казват, че звучи по-добре на френски.

„Сега се учим как да правим почистването, как да извършим услугата, как да извадим празните чинии отново по елегантен начин, така че клиентите да се чувства добре обгрижени“, казва Вилем Велтовен от Mediamatic.

Ресторантите в Нидерландия са затворени за обществеността най-малко до 19 май, въпреки че кухните им могат да работят за доставки.

Нидерландската ресторантьорска асоциация KNH заяви, че дори ако на ресторантите им бъде позволено да отворят отново с ограничен капацитет и при налагане на мерки за безопасност, мнозина са изправени пред финансова разруха, ако се спазват правилата за социално дистанциране.

Очаква се нидерландското правителство да представи в сряда пътна карта за постепенно отпадане на ограниченията.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *