Републиканци за България с обиколка на Софийска област

С молитва за здраве и успех в храм „Света Троица“ в град Божурище, стартира обиколката в София област на ПП „Републиканци за България“. В присъствието на председателят на партията Цветан Цветанов, областният координатор Мартин Асенов, водачът на листата Чавдар Маринов, членът на ИС на партията Владимир Владимиров  както и кандидатите за народни представители бе посетена индустриална зона „Божурище“. На срещите с бизнеса и служителите бяха обсъдени проблемите и перспективите на района. Един от акцентите бе инфраструктурното свързване на индустриалната зона с магистрала „Европа“, до която няма директен достъп, а десетките тирове, които минават ежедневно през града, създават дискомфорт както за фирмите, така и за жителите на община Божурище.

С официално откриване на офис в община Сливница продължи официалната програма. Офисът бе открит от общинския координатор и кандидат за народен представител Любомир Методиев. На срещата  Цветан Цветанов представи част от приоритетите и програмата на Републиканци за България, а именно – връщането на ролята на Народното събрание като основен орган в държавата, засилване на ролята на институциите по отношение на помощ към хората и малкия и среден бизнес в условия на Ковид кризата.

Следващите общини в обиколката бяха – Костинброд, Своге, Елин Пелин, Ихтиман, Костенец и Самоков, където с тържествени водосвети, в присъствието на много членове и симпатизанти бяха открити офиси на партията. По време на срещите с членовете, симпатизантите и гражданите бе представена и визията на Републиканци за България за развитие на областта.

Софийска област може и трябва да бъде „златната дъга“ около София – по примера на много от европейски столици, чиято периферия е богата и силно развита. Републиканци за България ще работи по основните направления – развитие на инфраструктурата в областта и свързващите я трасета със София. Другият основен акцент е спирането на свръхконцентрацията на индустриални предприятия и фабрики в София и планомерното им разпределение близо до хората по общините в областта в регионални индустриални зони. По този начин ще бъдат постигнати няколко положителни ефекта – спестяване на много време и средства на хората, които всеки ден пътуват до София, създаване на жизнено важни работни места и повишаване на благосъстоянието на населените места и не на последно място спиране на процесите на миграция от малките общини към столицата и чужбина. Не на последно място е фокусиране и насърчаване на взаимодействието между, съществуващите в София област, професионални училища и индустрията за създаване на подготвени кадри със знания и практически умения.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *