Републиканци за България призовава за устойчиво управление на водните ресурси

Републиканци за България призовава за устойчиво управление на водните ресурси

На днешния ден се отбелязва Световният ден на водата, провеждан под егидата на ООН, като тазгодишният слоган на кампанията е: „Ценим водата“.

Политическа партия „Републиканци за България“ призовава за устойчиво управление на водните ресурси и както винаги инж. Петър Матов – координатор на секторна политика „Околна среда“ е заявявал, за опазване на този така жизнено важен компонент на околната среда.

В последните години станахме свидетели на различни по вид природни катаклизми. Редуваха се периоди на суша, с такива на наводнения. От Републиканци за България вярваме, че най-добрият начин за установяване устойчивостта на една система е, когато тя бъде изложена на външни за нея фактори. Това, което наблюдавахме след настъпване на водните изпитания, както в област Перник, така и в останалите части на страната, намираме за притеснително и налагащо спешни мерки. Създадената правна несигурност, водните режими, станалите явни загуби на огромни количества вода по водопреносната мрежа, състоянието на язовирните стени и съоръжения, и още много други, не търпят отлагане, тъй като са от изключителна важност за устоите на едно общество. За неговото икономическо и здравословно развитие.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *