Републиканци за България откри предизборната кампания във Варна

ПП „Републиканци за България“ – Варна представи кандидатите за народни представители в листата си и откри официално предизборната кампания във Варна.

Водач на листата е Веселин Василев, семеен с едно дете. Завършил три магистратури: „Публична администрация“, „Богословие и теология“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и национална сигурност във Военна академия „Г. С. Раковски“ – гр. София. Два мандата е бил кмет на община Вълчи дол, с най-много реализирани проекти във Варненска област по време на управлението на екипа му. В качеството си на кмет е член на Североизточния планов район за развитие, член на Управителния съвет на ВиК-Варна и член на Областната комисия по антикорупция – Варна. Национален консултант на оперативна програма „Административен капацитет“. Занимава се с частен бизнес. Василев е член на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“.

„Вярваме в силата на числата. Не случайно номерът на нашата бюлетина е 21. В някои религии числото 21 се счита за свещено, 21 век сме, 2021 година. Надяваме се това число да ни донесе късмет. Извън късмета ние сме работили усърдно да подготвим една много добра програма във всички секторни политики и смятам, че сме единствената партия, която се постара тези секторни политики да са достъпни. Очаква се да стартира електронна платформа, която да е достъпна за всички.

Най-важното за нашата партия е това, че тя не е лидерска. Поели сме ангажимент да се издигат по места местни хора, за да има реални народни представители за всяка област. Листата ни за Варна е изцяло от варненци. Ние познаваме отлично всички проблеми на града и областта“, каза Василев.

№ 2 в листата е адвокат Диан Иванов, семеен с две деца. Завършил Първа езикова гимназия – гр.Варна, както и Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2004 г. е адвокат във Варненска адвокатска колегия. Управлява адвокатско дружество във Варна и София. Член на най-голямата адвокатска асоциация в света – IBA. Уастник в множество международни правни конференции. Адвокат Иванов е председател на контролния съвет на ПП „Републиканци за България“.

По време на срещата той запозна присъстващите с акцентите в сектор правосъдие и належащите промени, заложени в програмата на партията, касаещи съдебната система.

„Предлагаме промени в Конституцията на България, които могат да бъдат гласувани от Народното събрание. Предвиждаме промени при избора на главен прокурор. Искаме да отпадне предварителното специализирано наказателно правосъдие и да бъде възстановена институционалността в гражданския процес. Настояваме за създаване на реално функциониращ имотен регистър“, заяви адвокат Иванов.

№ 3 в листата е Панайот Кискинов, семеен с две деца. Завършил Юридическия факултет на Висшата академия на МВР – ВИПОНД ,със специалност „Национална сигурност“. Експерт в сферата на маркетинга и търговията с редица професионални сертификати. Работи в международна компания като търговски директор. Консултант на български и чуждестранни компании свързани със създаването и развитието на търговски структури и пазари.

„Мотивиран съм да работя здраво за решаване на най-наболелите проблеми на хората и да допринеса те да бъдат решени. В програмата ни е залегнала идеята да бъде създадено Министерство на българите в чужбина. 2 млн. са българите зад граница и сънародниците ни споделиха в поредица от видео срещи техните проблеми и желания.

Ще настояваме да бъде създаден един многомандатен избирателен район за българите в чужбина. Основната ни задача е да върнем децата ни в България“, сподели днес Панайот Кискинов.

№ 4 в листата е Младен Македонски, семеен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна, магистър по публични финанси. С дългогодишен стаж в държавната администрация, работил в НАП – гр. Варна. Бивш национален състезател по водна топка. Капитан на Клуб по водна топка „Черно море 1948г“. Член на Управителния съвет на БФВТ.

Днес Македонски обясни, че е изготвена програма касаеща финансите и работата с еврофондовете.

„Ще настояваме за запазване на плоския данък в приходите и печалбата, за разширяване на обхвата в патентните данъци, за това да бъде подпомаган малкия и среден бизнес. Ще насочим усилията си в това да бъде налагана България и в частност Варна като целогодишна туристическа дестинация, да бъде изграден единен туристически регистър“, каза по време на срещата Младен Македонски.

№ 5 в листата е Камен Колев, семеен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна със специалност „Икономика и управление на строителството“. Последните 25 г. е заемал мениджърски позиции в банкова сфера.

„Ще настояваме за политика на строга финансова дисциплина. Смятаме, че страната ни трябва да премине от лев към евро внимателно и прецизно. Трябва да бъде редуцирана публичната администрация и да бъде променено заплащането на хората, които останат да работят в нея. Нужна е по-добра и прозрачна достъпност до евросредствата“, смята Колев.

Под № 6 в листата е инж. Анна Лисичкова, семейна с едно дете. Завършила Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност „Инженерна екология“. Дълги години работила в Регионалната инспекци по околна среда и води – гр. Варна, като главен експерт Национална екологична мрежа Натура 2000. Работила като административен директор в голяма международна фирма. От две години е независим експерт в областта на екологията. Анна Лисичкова е член на контролния съвет на ПП „Републиканци за България“.

„Ще работим за увеличаване на часовете по екология в училище. В програмата ни е залегнала идеята да бъдат отпускани средства в размер на 10 000 лв. за закупуването на електромобили. Предвиждаме създаването на електронна платформа, в която всеки да може да следи за замърсяването на въздуха в неговата област и град“, сподели Ана Лисичкова.

№ 7 в листата е Росица Стоева, семейна с две деца. Завършила Икономически университет – Варна, специалност „Организация на производството и управление на промишлеността“ и Немска филология в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. С професионален опит като учител и заместник директор на Първа езикова гимназия – гр.Варна.

Под № 8 е Христо Калчев, семеен с две деца. Завършил висше икономическо образование, специалност „Финанси и банково дело“ в Икономически университет – гр.Варна. От 2000 г. управлява частна фирма и е представител за България на няколко водещи европейски фирми в областта на мебелното производство и търговия.

„Ще работим усилено за развитие на туризма, Варна изостава в това отношение спрямо Югоизточна България. Нужни са по-добри транспортни връзки с вътрешността на страната и столицата“, каза днес Христо Калчев.

Под № 9 в листата е Жасмина Атанасова, семейна с две деца. Завършила Икономически университет – гр.Варна със специалност „Икономика“. Работи в частния сектор в сферата на земеделието.

В края на срещата стана ясно още, че от ПП „Републиканци за България“ предвиждат създаването на Министрество на информационните технологии и електронното управление, към което да работи Изпълнителна агенция по „Киберсигурност“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *