Редят красиви мартеници на базар в Благоевград

Редят красиви мартеници на базар в Благоевград

Базар на красиви мартеници ще бъде открит днес от 10:00 часа във фоайето на Община Благоевград. Мартеницата е символ на здраве, любов, плодородие и дълъг живот. В белия цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството.

В организирания от общината базар за червено-бели мартенски сувенири ще участват потребители на социални услуги от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, “ Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „ Искра“, Защитено жилище“Струма“, Защитено жилище “Слънчев дом“. В инициативата ще се включат и ,,Звено психосоциална рехабилитация, ресоциализация и трудова теарпия“ към Център за психично здраве – Благоевград, с управител д-р Николай Янакиев.

Мартениците са изработени с много старание и любов от деца и възрастни с увреждания, подкрепяни от служителите, работещи с тях. Това е част от трудотерапевтичната дейност, която подпомага и създава начин за преодоляване на социалната изолираност, създаване на възможност за инициативност, придобиване на нови знания, умения и навици за по- добро справяне с нуждите на ежедневието и укрепване на психическото равновесие.

Базарът е в партньорство с Движение „Ние жените“-Благоевград. Всеки, който желае, може да закупи мартеници за своите близки и любими хора.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *