Разлог посреща стотици танцьори на фестивала „На армане с тъпане“

Истинско фолклорно приключение и надиграване предстои на 28 и 29 юни в Разлог, когато ще се организира XIII-ят Фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“.
Централният площад „Преображение“ ще се огласи от ритмите, багрите и красотата на българския фолклор от цяла България.
Фестивалът ще започне на 28 юни, от 19:00 часа, с празничен концерт, посветен на 15-годишнината на ТК „Мехомия“ и СГГФ „Гердан“ – Разлог и ще продължи с „Веселие на армане“ за всички жители и гости на града със зурнаджийски оркестър „Манетата“ и Роял Бенд – Благоевград.
На 29 юни, в 11 часа, започва фестивалното представяне на 25 клуба от цяла България, които ще изпълнят хора от различни региони под съпровода на жива музика.
Фестивалът ще завърши с традиционно празнично хоро с участието на всички състави.
Директор на фестивала е доц. Георги Гаров и се организира от Община Разлог и Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“ – Разлог.
„И гайдата ще занарежда тъжно, тъжно. Ще литнат звуците на тамбурата, ще се вплетат в благозвучието на кавала, ще се ударят в изпъната кожа на тъпана като самочувствие и сигнал да се извие голямото народно хоро. И земята ще усети силата на мъжките стъпки, пъргавината и грацията на женското тяло, мегдани ще се изпълнят с пъстър народ, дълбоко в душата си съхранил всичко, което го прави свободен.“ (Александър Кокарешков)
Добре дошли в Разлог!
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *