Различни екзотични животни могат да се видят край гърменското село Дъбница

Различни екзотични животни могат да се видят край гърменското село Дъбница

Различни екзотични животни могат да се видят край гърменското село Дъбница. Мястото е създадено от Мустафа Мейзин, който отглежда птици още от дете и в продължение на години се грижи за екзотични пернати.

Сега любовта му към животните прераства в зоокът, особено любим на децата –  красиво място сред природата, което дава възможност на много хора да се насладят на диви животни, които се отглеждат в среда, близка до естествената.

В началото Мейзин отглежда животни в двора на къщата си, разказа той пред репортер на БТА. Впоследствие решава да закупи земя и да създаде зоокът, с което повече хора да могат да се любуват на диви животни.

Сред обитателите на къта са много екзотични пернати, както и алпака, лама, муфлони, камили, кенгуру, понита, различни породи кози и овце и други. Зоокътът добива все по-голяма популярност и вече е част от атракциите в община Гърмен, където са туристическите дестинации Огняново, Лещен и Ковачевица. Посетителите са от цялата област, както и от страната.

За обитателите на зоокъта се грижат гледачи, както и цялото семейство на Мустафа Мейзин, а самите животни са от различни европейски страни. Мейзин разказа, че има контакти в различни страни, тъй като се занимава с лицензиран превоз на животни. Така успява да осигури разнообразие в зоокъта, а всички животни в него са регистрирани надлежно.

Зоокътът в Дъбница е създаден върху 18 декара площ, а обитателите му живеят в среда, близка до естествената. Поскъпването на храната за животните в последните месеци е предизвикателство, но собственикът на зоокъта е категоричен, че няма да се откаже. Амбицията му дори е да разшири обекта двойно, а в него да се отглеждат още примати и малки котки.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *