Разкриха лагер за питбули убийци в центъра на Перник

Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на Перник. Питбул с кървяща муцуна е намерен в добре прикрит двор в самия център на града. За да бъдат настървявани за истинските боеве, тези кучета трябва да бъдат тренирани. Аделина Александрова два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара. „Кучето този път беше мъжко със същите рани. Друго убито куче, пак на същото място“, посочва Аделина пред bTV. Преди два дни нейна приятелка чула кучешки писъци зад храстите. И така открива базатa за питбули. „Отворила е храстите, видяла е ужасът, който се случва. Кучето безпородно, с дълга козина, е умирало в този момент вързано за дървото. Върху него тя е видяла кафяв питбул“, разказва Аделина. Тя отива на мястото. В двора вижда още едно куче, кръстоска с питбул. Със счупен крак и рани по цялото тяло.

„В този момент забелязах, че за самата ограда е вързан синджир и този синджир тогава аз го хванах и го издърпах с ръце. И така издърпах кучето – много наранено, много слабо, питбул, кафяв, но изобщо не е същия от видеото“, разказва жената. Според нея, ако едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подходящ спаринг партньор за следващи шампиони. И върху него се правят тренировки. Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника.

„Рядко се случва да работим с кучета, които са участвали в такива биткаджийски истории“, отбелязва д-р Йордан Йорданов – ветеринарен лекар. Според него кучето е ползвано за боеве, защото раните са сериозни.

От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже са задържани за 24 часа. Мястото, където са открити кучетата, е собственост на БДЖ. „Доколкото знам, собствениците на животните са служители на БДЖ“, посочи и Явор Гечев от „Четири лапи“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *