27 януари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Радостин Пулев от село Енина днес се предаде сам в полицията

Териториалното отделение на старозагорската Районна прокуратура привлече като обвиняем за насилване и блудство 35-годишния мъж, пише 24 часа.

 

 

От Апелативната прокуратура в Пловдив уточниха, че мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 8.00 ч. на 9.01.2021 г. до 12.00 ч. на 10.01.2021 г., в село Енина, община Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на три пъти се е извършил акт с лице от женски пол, което не е навършило осемнадесет години, като я принудил към това чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние.

Според обвинението, Радостин трябва да отговаря и за това, че в периода от 8.00 ч. на 9.01.2021 г. до 12.00 ч. на 10.01.2021 г., отново в Енина, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори желание без акт по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние.

От прокуратурата казаха, че в хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, както и разпознаване на лице. По случая е назначена съдебномедицинска експертиза, събрани са писмени доказателства.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Казанлък за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу същия обвиняем през декември 2020 г. е бил внесен друг обвинителен акт за престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс – блудство, като съдебното заседание по делото е насрочено в края на януари 2021 г. в Районния съд в Казанлък.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *