Радомир, обмисля изграждането на фонтан на бозата

Радомир, обмисля изграждането на фонтан на бозата

Известният като столица на бозата град – Радомир, обмисля изграждането на фонтан на емблематичната напитка. Това съобщи кметът на общината Пламен Алексиев, предава БТА. Предвидено е той да се превърне в целогодишна атракция. По време на празничните дни на бозата пък от фонтана ще се пие безплатно и до насита.

Заедно с експозицията в музейния комплекс „Стойова къща“, посветена на бозата, и единствения паметник на бозаджия в света, местните смятат да предложат на туристите неповторимо преживяване. Алексиев обаче е притеснен относно заделянето на средства за изграждането на фонтана.

„Общината разполага с 18 млн. лв. бюджет, няма финансови задължения, но липсват инвестиции на държавно ниво и се налага всичко да се прави със собствени сили. Затова общинското ръководство обмисля да поеме ново задължение. Средствата са необходими, за да започне изграждането на най-важните обекти в общината, сред които първостепенно значение има инфраструктурата.”, коментира той.

Радомирци се надяват бъдещият високоскоростен влак до София да раздвижи гарата в града и да увеличи значението й като транспортен и логистичен център.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.