Радев: В политиката трябва да влизат хора с утвърдени ценности

Радев: В политиката трябва да влизат хора с утвърдени ценности

С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си на разкопките на древния град Хераклея Синтика край Петрич в отговор на журналистически въпрос, дали задържането във властта лишава политиците от морал и ценности.

Държавният глава подчерта, че печеленето на избори трябва да става с привличането на обществена енергия, чието мобилизиране категорично да не се случва с компромати. Затова трябва да се мисли, когато се гласува и в политиката, по думите на президента, следва да влизат хора с утвърдени преди това ценности. „Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати“, каза още Румен Радев.

Запитан за плановете си за втори президентски мандат Румен Радев посочи, че в момента дневният ред на българското общество е друг, а в отговор на въпрос дали ще участва в политически проект, държавният глава отбеляза, че следва стриктно написаното в Конституцията.

Президентът коментира и предстоящото налагане на вето върху промените в Закона на МВР, с които се предвижда създаването на паралелни на НСО охранителни структури. Законът ще бъде върнат за ново обсъждане в Народното събрание на 22 юни.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *