Пътят Гоце Делчев-Банско е проходим и обезопасен

Пътят Гоце Делчев-Банско е проходим и обезопасен

Временно движението по второкласен път-19 Банско – Гоце Делчев в района на село Места се осъществява двупосочно в една лента поради свличане на земна маса, съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград.

И днес продължава насипването и възстановяването на учстъка на пътя след село Места, в посока Гоце Делчев.

Припомянме, че вследствие на продължителните обилни дъждове, на около 3 км след с. Места пътят пропадна, заради свлякла се към реката земна маса. Това наложи временно спиране на движението, а по-късно организирането му само в едната лента.

През целия ден и до късно вечерта продължиха укрепителните дейности на пропадналия участък на 66-и километър. Екипи на АПИ насипваха инертни материали, за да се обезопаси компрометираната част от шосето.

Движението по път III-1907 Хаджидимово – Блатска е ограничено в двете посоки поради паднало съоръжение от покачване на нивото на реката.

Движението по път III-1972 Гоце Делчев – Сатовча от км 0 до км 32+700 е ограничено поради извършване на ремонтни дейности. Ограничението ще се осъществи на три етапа.

Временно движението по път Сатовча – Доспат от км 38+800 до км 40+000 се осъществява с повишено внимание поради нарушена пътна настилка.

В пет населени места в община Сатовча са се активирали свлачища, има наводнени къщи и сериозни проблеми с пътните връзки.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *