Пътуване по време на пандемия: Къде да отседнем?

Пътуване по време на пандемия: Къде да отседнем?

Голямото завръщане на пътуванията предстои през лято 2021. Резервирането на място за семейна вакнция или романтично бягство ще бъде една от основните задачи на зажаднелите за приключения туристи. Разбира се, коронавирусът все още не е изченал напълно и безопасността остава ключов критерий при избора на дестинация за почивка. Къде обаче е по-безопасно да останем – в апартамент под наем или хотел?

В хода на пандемията редица големи хотелски вериги обявиха промени в политиките си за почистване, а платформата за краткосрочен наем Airbnb изиска всички домакини и гости да следват стриктна програма, която включва носене на маска, спазване на социална дистанция и петстепенен процес на почистване, предава Business Insider. Мнението на специалистите относно кой е по-подходящият избор за място за настаняване остава противоречиво.

„Първият потенциален риск при пътуване е да се сблъскате с други хора, с чийто инфекциозен статус не сте запознати“, смята шефът на отдела по инфекциозни болести в университета в Бъфало д-р Томас Русо. По думите му трябва да предположим, че всеки, който срещнете може да бъде потенциално заразен.

Безопасното изхранване в хотелите пък може да бъде осигурено чрез безконтактно обслужване по стаите или друг вид доставка. От друга страна, в апартамент под наем можем сами да си приготвим храна, което ще ни излезе далеч по-евтино. При този „стил“ на настаняване обаче се начислява допълнителна такса за почистване.

„Когато резервирате какъвто и да е тип квартира, помислете от колко хора ще бъдете заобиколени, кога за последно някой е отсядал в това жилище и как се справя държавата с пандемията“, поясни главният диагностик на K Health д-р Нийл Браун. Според него независимо дали избирем Airbnb или хотел, трябва да внимаваме, когато докосваме ключовете за осветление, телефоните, дистанционните за телевизори, а също и дръжките на вратите.

 

monitor.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *