Първокласник е 5 дни в кома след побой в училище

Първокласник е 5 дни в кома след побой в училище

Пет дни първокласникът Зоран е бил в кома след побой в училището в с. Бреница, стана ясно от репортаж по bTV. Родители на малки ученици са притеснени за децата си. Искат да се спазва правилото децата не трябва да бъдат пускати навън, докато не е дошъл родител да ги вземят.

От прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. След занятия Зоран отива до тоалетната, но неволни влиза в женската, където е била девойка от 7-и клас. Тя удря малкия в корема и гърдите и той пада и си гълта езика.

Лелята на Зоран му извадила езика, дошлата след 20-ина минути линейка го откарва в болницата в Кнежа. Сега детето се възстановява в плевенска болница, вече е извън интензино отделение. Още не може да говори, но си движи ръцете и краката, каза бабата на момчето. Като пристигнахме да си вземем децата след занималня, Зоран имаше пяна и беше припаднал, каза една от майките, отишли да си вземат първокласниците.

В студиото беше омбудсманът Диана Ковачева. Продължителната изолация заради пандемията повиши агресията в училищата. Ще направим проверка за този случай. Необходими са психолози в училищата, оставането на деца без надзор е проблем. Превантино трябва да се работи с агресивните деца. У нас нямаме закон за детско правосъдие, което е проблем от години, коментира Диана Ковачева.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *